OPLEIDINGEN EN EVENTS

U bent hier

Hoe veiligheid en gezondheid managen als zaakvoerder van een KMO ?

25-09-2017 11:15 tot 12:30

Tijdens deze lunchsessie krijgt u meer uitleg over de Belgische reglementering en de controle ervan, gericht op uw burgerlijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid. De diensten en tools die u kunnen helpen bij het preventiebeheer van uw risico’s worden voorgesteld

 

Wist u dat:

  • U als werkgever burgerlijk en strafrechtelijk aansprakelijk voor de veiligheid, de gezondheid , de arbeidsomstandigheden,… kortom het welzijn op het werk van uw werknemer(s)?
  • De kosten van een arbeidsongeval meestal vijf maal meer bedragen dan de voorziene uitkering van de verzekering?
  • Het wegvallen van een werknemer grote gevolgen hebben voor het productieproces of de dienstverlening en de KMO dus destabiliseren?

 

Meer dan ooit bepalen een stabiele werkomgeving en gemotiveerd personeel het succes van uw onderneming. Een doordachte integratie van welzijn op het werk met de nodige preventiemaatregelen in de dagelijkse activiteiten leidt bijgevolg tot een gezonder (ook financieel), een efficiënter en een duurzaam bedrijf.

Daarom organiseert de FOD Werkgelegenheid, arbeid en Sociaal Overleg, dat het Belgische focal point uitmaakt van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA), samen met Enterprise Europe Network (E.E.N.) Brussel een lunchsessie voor de zaakvoerders van KMO’s, op maandag 25 september 2017 te Brussel. Tijdens deze sessie krijgt u meer uitleg over de Belgische reglementering en de controle ervan, gericht op uw burgerlijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid. De diensten en tools die u kunnen helpen bij het preventiebeheer van uw risico’s worden voorgesteld met speciale aandacht voor het gratis risicoanalyse tool voor KM O’s: OiRA (Online Interactive Risk Assesment).

Doelstellingen

Een stabiele werkomgeving en gemotiveerd personeel het succes van uw onderneming. Een doordachte integratie van welzijn op het werk met de nodige preventiemaatregelen in de dagelijkse activiteiten leidt bijgevolg tot een gezonder (ook financieel), een efficiënter en een duurzaam bedrijf.

VOOR WIE?

Brusselse KMO's met personeel.

PROGRAMMA

Programme Description: 

Het programma vangt aan om 11u15.

11:00 Onthaal
11:15 Inleiding : Enterprise Europe Network en Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA)
11:25 Sociale verantwoordelijkheid en strafrechtelijke aansprakelijkheid van een KMO ondernemer. Visie van een inspecteur: Johal Ledegen - Toezicht Welzijn op het werk Brussel – FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg
11:55 Tools om u te helpen. OiRA : online interactive risk assessment Frank Dehasque – focal point manager EU-OSHA – FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg
12:15 Vragen en antwoorden
12:30 Lunch en networking

PRESENTATOREN

Inspecteur Johal Ledegen - Toezicht Welzijn op het werk Brussel – FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg

DEELNAME

Gratis

CONTACT

Jean-Philippe Mergen +32 2 210 01 77 jpm@beci.be

WAAR?

Louizalaan 500, B-1050 Brussel Louizalaan 500, B-1050 Brussel